дом Общество Съветникът Станислав Йорданов: Докога ще мълчим при управление от политически незрели хора?

Съветникът Станислав Йорданов: Докога ще мълчим при управление от политически незрели хора?

0
ДЯЛ

Декларация срещу мълчанието по шокиращи разкрития за корупционни практики в Община Велики Преслав представи по време на последното заседание на Общинския съвет съветникът от“ Обединени земеделци“ Станислав Йорданов. Като неин автор той не отмина и горещи теми като „бездействието на прокуратурата, шуробаджанащината, безпринципността и опасното управление от политически незрели хора“.
Публикуваме пълния текст на декларацията без редакторска и коректорска намеса:
„Изминаха няколко месеца от шокиращите разкрития около „ония записи“, в които се разкриха корупционни практики в Община В. Преслав. Заподозреният записан беше объркан, гледаше страдалчески и жалко, партията му панически „скъса“ отношенията си с него, уличеният партиен лидер скоропостижно се скри в болница, а съпартиецът – съветник започна да се жалва, че и него слагат в „кюпа“.
Общинският съвет знаеше за порочните практики и много преди това беше официално превантивно известил за съществуването на негативни тенденции в развитието на отношенията в групата на АБВ по отношение на коректността при усвояване на обществен ресурс. Даже тройката АБВ се сдоби с прозвището „фирма АБВ“. Кметът Горчев чрез решение бе заставен да представи пред Общински съвет доклад за това, дали в общинска администрация наистина съществува това, което е изнесено в записите.
Както се и очакваше, като опитен администратор той отвърна с тарикатски ход – сниши се и зачака нащрек в защитна мълчалива позиция.
Изминаха три месеца. Успокоени от мълчането и бездействието на прокуратурата групата АБВ се успокои и премина отново в настъпление. Не пропускат заседание, на което от позициите на компетентност да заливат колегите с „мъдрости“, забележки, поучения, лични нападки и обиди. „Безнаказаността поражда отчаяна наглост“, казва Ремарк. Пак тя безнаказаността изглежда ампутира сетивата им за лично достойнство и чест /доколкото са ги имали/ и ги превърна в символ на политическа корист, лицемерие, бабаитлък и котловинно мислене.
Сега са пак в единен строй с коалиционните си партньори от БСП, отново манифестират открито изкривеното си вредно, порочно мислене.
На барикадата са против изпълнението на най-естествените и необходими задължения на Общински съвет по контрола на изразходването на обществени средства. С двуличие и безпринципност с укорима безотговорност пречат на проверка на загуби от стотици хиляди при ремонта на спортната зала, която съвсем скоро след влизане в експлоатация е негодна за ползване; пречат на проверяване на огромните разходи от 650,000.00 лв. за ремонт на около 250 м от ул. „Борис Спиров“.
Дали е политечска коректност към съмишлениците или е намеса на корист само те си знаят. Но че душевността им е микс от нагаждачество, безпаметност и хитринки е очевидно.
Особено красноречив е примерът с потока средства, който е насочен от приятелите Върбев, Илиев и Бодуров към двата спортни клуба на Т. Бекяров – футбол и волейбол. Председател и на двата клуба е съпругата Т. Бекярова, а треньор – съпругът. От 45 000.00 лв. за спорт за цялата община за Т. Бекяров са определени 23 000.00 лв. – повече от половината.
Такава шуробаджанащина, безпринципност и корист шества по нашата община под протекцията на главния организатор Горчев.
А ние? Толкова дълго сме мамени, че не искаме истината, защото измамата ни е завладяла изцяло.
Не ни остава нищо друго, освен да спестяваме тарикатски горчивата истина за самите себе си, за това, че не заставаме твърдо и безкомпромисно пред злото, пред хората, които възприемат властта единствено като корупционен пазар.
И не нуждите на развитието, а нуждите на корупционери движат живота на общината. Това води до сриване на устоите на всичко полезно и добро, което дава живот на всяка общност.
Управляват ни опасно политически незрели хора. Ние знаем, че те ще изгният на бунището, което са си избрали. За нас е важно да не разрешим завличането натам на цялата община.
Дано не е късно!“
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаградиха отличниците от конкурса „Водата е за всички“ (снимки, видео)
Следваща статияСлънчево и топло време ни очаква днес

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here