дом Общество Съветникът Иван Йонков: Отговори ли местната власт на 142 забележки по проекта...

Съветникът Иван Йонков: Отговори ли местната власт на 142 забележки по проекта за водния цикъл на Шумен

0
ДЯЛ

142 забележки са направени по проекта за водния цикъл на Шумен. Това обяви днес по време на заседание на Консултативния съвет към Общинския съвет Иван Йонков.
„До петък отговори на забележките няма. Искам да попитам, дали общинска администрация е решила този проблем“, заяви съветникът от БСП. Той уточни, че на 26 юли изтича удълженият срок за отговор на направените забележки.
Йонков изрази съмнение, че ВиК-Шумен ще успее да реализира мащабния проект за изграждане на пречиствателна станция за питейни води, подмяна на довеждащия водопровод от язовир „Тича“, създаване на ГИС система, ремонт на помпени станции и изграждане на канализация в Нови пазар. Стойността на дейностите е 135 000 000 лева по Оперативна програма „Околна среда“. Съфинансирането от страна на ВиК-Шумен е в размер на 16 800 000 лева. На 20 юли приключва процедурата за избор на изпълнител на строителните дейности. Документи за участие са подали две български фирми и един международен холдинг – „Геострой“, „Кристални води“ и СП холдинг.
„Как се подписват договори с изпълнители, когато няма отпуснато финансиране? Работи ли се по обособяване на санитарно-охранителна зона на язовир „Тича“? Защото без такава зона дори и да се изгради пречиствателна станция за питейни води, тя няма да заработи“, категоричен бе Иван Йонков и се закани да зададе същите въпроси на общинската администрация на предстоящата на 25 юли сесия на Общински съвет-Шумен.
Йонков обясни още, че се бави и докладът за състоянието на ВиК мрежата в областта и общината. Експертизата се изготвя от бургаска фирма. Съветникът припомни, че Европейската комисия ще финансира обновяването на водния сектор у нас още 2 години.
От местната администрация уточниха, че ВиК-Шумен е държавно предприятие. Общината ще запознае директорът на дружеството с всички поставени въпроси, на които той трябва да отговори.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВременна промяна в движението на Шуменско плато
Следваща статияНоминациите за кметове ще обсъжда Областният съвет на ДПС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here