дом Общество Стриктен контрол по пътищата и на КПП-тата в областта през следващите 3...

Стриктен контрол по пътищата и на КПП-тата в областта през следващите 3 дни

0
ДЯЛ

Причините за пътуване, декларирани от водачите и пътниците в автомобилите ще се проверяват на контролно-пропускателните пунктове преди и по време на празничните и почивни дни. От ОДМВРШумен напомнят, че декларираните обстоятелства за влизане и излизане в Шумен подлежат на стриктни проверки.
„Считаме, че хората, които посещават областния център имат основателна причина да го правят. В началото някои се опитваха да представят оправдателни причини за пътуване, примерно придвижване до работното място. След проверки на декларации стана ясно, че някои са безработни. Когато хората разбраха, че посочените от тях обстоятелства се проверяват се дисциплинираха и няма неоправдателни влизания“, обобщи ст. комисар Ялчън Расим, директор на ОДМВР – Шумен.
От 17 април до вчера включително от изградените контролно-пропускателни пунктове в Шумен са върнати 756 водачи, които не са имали основателна причина за влизане или напускане на областния център. За периода са образувано 10 досъдебни производства за нарушена карантина, съставени са 97 акта по Закона за здравето, 95 от които за неносене на маска.
През почивните дни полицейски екипи ще следят за спазване на правилата за движение по пътищата. „Ще има контрол на скоростните режими, както и проверки за шофиране в нетрезво състояние или след употреба на наркотични вещества или аналозите им. Пътната полиция няма да почива в почивните дни, ще има наситено присъствие на полиция и в малките населени места, заяви комисар Йордан Дундаков от Областната дирекция.
От полицията призовават водачите да бъдат разумни, да не превишават максимално позволената скорост и да не сядат зад волана след употреба на алкохол.
Бъдете отговорни към себе си и към близките си!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПриеха мерките за подпомагане на местния бизнес по време на извънредното положение
Следваща статияПодготвят лекарските кабинети в болницата във Върбица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here