дом Общество Стриктен контрол за спазване на противоепидемичните в храмовете на Цветница и Великден

Стриктен контрол за спазване на противоепидемичните в храмовете на Цветница и Великден

0
ДЯЛ

Кметът на Шумен Любомир Христов нареди да се организира стриктен контрол на достъпа до храмовете на Българската православна църква на територията на община Шумен във връзка с Цветница и Великден и спазване на взетите противоепидемични мерки за неразпространение на инфекцията от COVID-19.
Църковните служби ще се провеждат в пространството пред и около храмовете. Не бива да се допуска струпване на граждани, а желаещите да посетят църквите трябва да спазват установената дистанция от поне 1,5 метра при изчакване за влизане. Влизането и излизането на миряните ще става през различни вход и изход, като движението ще се извършва еднопосочно и при спазване на установената дистанция. Изисква се посетителите в храмовете да носят необходимите лични предпазни средства.
От общинската администрация призовават гражданите и служителите на църквата да изпълняват и всички останали мерки, описани в Обръщението и Отвореното писмо на Светия Синод на Българската православна църква и Българската Патриаршия от 30 март тази година.
Кметовете на кметства и кметските наместници в населените места, където има православни храмове, както и специалистите в кв. „Макак“, кв. „Мътница“ и кв. „Дивдядово“ съвместно с църковните настоятелства също трябва да участват в организацията и прилагането на указанията за безопасност на храмовете.
При неизпълнение на противоепидемичните мерки съгласно Заповеди с № РД-01-143/20.03.2020г и с № РД-01-131/17.03.2020г. на Министъра на здравеопазването, определените длъжностни лица от Община Шумен или органите на МВР ще съставят актове за установяване на административно нарушение по Закона за административните нарушения и наказания.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПромени в движението за Великденските празници в Шумен
Следваща статияОтмениха събора „Преславни дни“ за догодина

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here