дом Общество Страховито торнадо удари Румъния, вихърът се виждал в Силистра

Страховито торнадо удари Румъния, вихърът се виждал в Силистра

0
ДЯЛ

Мощно торнадо удари вчера румънския окръг Кълъраш. Страховитият вихър се виждал в Силистра.
Торнадото е обърнало автобус с 39 пътници, като 12 са пострадали. От тях четирима са откарани в болница.
В продължение на няколко минути в селища на пътя на торнадото е паднал дъжд от камъни и пепел. Това съобщава romaniatv.net. Кметът на село Драголина съобщава, че стихията е отнесла покриви на къщи. По пътя си смерчът е изтръгнал дървета и електрически стълбове, разрушил е покриви на сгради.
Поради необичайното природно явление в окръга е задействан червен код за опасно време.
Според румънските метеоролози торнадото е било 1-2 степен по 5 степенната подобрена скала на Фуджита. Силата на вихъра е била около 200 километра в час.
В някои селища е паднал проливен дъжд придружен с градушка. Много къщи и обществени сгради са наводнени.
Десетки пожарникари са участвали в овладяване на ситуацията, отводняване на приземни етажи и мази, премахване на паднали дървета, електрически стълбове и скъсани проводници.
Подобни екстремни явления са поразявали и друг път северната ни съседка. Торнадото се формира при сблъсъка на топъл и студен въздушен фронт.
Снимка: romaniatv.ne
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияС мощен рев на моторите: Над 250 рокери откриха мото сезона
Следваща статияОблачно с валежи

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here