дом Общество Стотици се веселиха с домашна бира, скара, рок и народни хора в...

Стотици се веселиха с домашна бира, скара, рок и народни хора в Кюлевча (снимки)

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com/Архив

Осмото издание на Фестивала на домашната бира събра днес в Кюлевча стотици почитатели на пивото. С много настроение и стотици литри кехлибарен еликсир присъстващите закриха сезона на пивото.
На празника бира, собствено производство, представиха четирима майстори от Кюлевча.

Те предложиха на почитателите богата гама от кехлибареното пиво, сред тях – тъмно, червено, светло и пшеничено.

Майстори на скарата подплатиха фиестата с вкусни мезета.

Атрактивна група рокери бяха сред първите гости на празника. В топлия съботен ден десетки пристигнаха на веселбата с велосипеди.

Всички майстори на домашна бира, които предложиха собствена продукция бяха отличени с грамоти.
Организаторите от Народно читалище „Каменен стълб – 1888“ в Кюлевча се бяха погрижили да забавляват публиката с весели игри.

За изненада на всички в туровете по надпиване с бира победиха дамите. Участниците в турнирите получиха тениски и шапки, а за победителите имаше специални грамоти.

Биреният фест събра на площада в селото хора от всички възрасти, а организаторите бяха се постарали в програмата да има по нещо за всеки вкус. След кръшните хора на сцената излязоха групарите от „Мистър Хард“.

И както подобава сезонът на бирата в Кюлевча бе закрит със здрав рок, много пиво и добро настроение.
Гости на празника бяха депутатите Димитър Александров и д-р Румен Генов.
Фестивалът на домашната бира в Кюлевча се провежда от 2016 година. По традиция в началото на лятото производители и любители на крафт пивото се събират, за да открият сезона, а през октомври организират празник, с който слагат край на консумацията на бира и започват употребата на вино. В последните години Кюлевча се превърна в средище на производителите на домашна бира в Шуменско.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУти превърна Празника на кюфтето в Драгоево в кулинарна фиеста (снимки)
Следваща статияНапусна ни големият джаз музикант Милчо Левиев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here