дом Култура Стефан Командарев се срещна с почитатели на българското кино

Стефан Командарев се срещна с почитатели на българското кино

0
ДЯЛ
Стефан Командарев Снимка: 24shumen.com

Стефан Командарев се срещна с почитатели на българското кино в Шумен. В Танцувалната зала на Младежкия дом известният режисьор представи основните мотиви, които движат неговото творчество. Чрез филмите си той прави анализ на случващото се в България и търси отговори на въпроси, като къде е човечността, къде е съпричастността.
Командарев разказа моменти от създаването на последния си филм „В кръг”, спечелил и признанието на публиката, и редица награди от престижни кинофестивали.
Режисьорът говори и за новия си проект с работно заглавие „Ало”, който предстои да се снима в Шумен през есента. Във фокуса на лентата ще бъде животът на пенсионерите у нас през последните години. В ролите ще се изявят Ели Скорчева, която ще застане пред камера за първи път от 1992 година насам, Герасим Георгиев – Геро, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Стефан Денолюбов, Ирини Жамбонас и др. Подготовката за филма е в напреднала фаза – работната книга на лентата е готова, а през юни ще има репетиции на реалните локации.
Командарев отговори и на редица въпроси. Той обясни какво трябва да правят младите хора, които искат да се занимават с кино. Според режисьора за това са необходими три неща – да се снима при всяка възможност, да се гледат и анализират добри образци на световното киното и да се четат книги, защото те развиват въображението. Командарев отбеляза още, че продължава да гледа поне по един филм на ден.
Срещата завърши с прожекция на филма „В кръг”.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони с прекъсване на електроенергията
Следваща статияЗапочва приемът на заявления за гласуване по настоящ адрес

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here