дом Култура Стефани Лечева и Александра Михайлова с Наградата за женска роля от „Нова...

Стефани Лечева и Александра Михайлова с Наградата за женска роля от „Нова българска драма“

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Актрисите Стефани Лечева и Александра Михайлова от Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ са носителки на Наградата за женска роля на тазгодишното издание на фестивала „Нова българска драма“ в Шумен. Стефани Лечева бе отличена за образа на Михалица в пиесата „Дойдох си“ на ДКТ „Васил Друмев“. Александра Михайлова спечели приза за ролята на Еми за спектакъла „Въведение в тяхната картина“ на шуменския театър.
Това обяви тази вечер председателят на журито на престижния културен форум проф. Пламен Марков.
Наградата за нова българска пиеса бе присъдена на Таня Шахова за текста й „Гарата“.
Награда за детска пиеса не се присъжда. Не бе дадена и награда за цялостен спектакъл.
Лиза Шопова се окичи с Наградата за режисура за спектакъла „Трима мъже и една Маргарита“ на Държавния сатиричен театър „Алеко Константинов“.
Юлияна Войкова-Найман си тръгва от Шумен с Наградата за сценография за спектакъла „Вапцаров: Песни за човека“ на благоевградския театър.
Петър Калчев взе Наградата за мъжка роля за образа на Коко в пиесата „Трима мъже и една Маргарита“. Отличието за авторска музика грабна Христо Намлиев за пиесата „Вапцаров: Песни за човека“.
Наградата на публиката бе отново за „Вапцаров: Песни за човека“ на благоевградския театър.
С обявяване на тазгодишните носители на наградите в различните категории на „Нова българска драма“ фестивалът бе закрит от директора на театъра домакин Димитър Димитров. Той благодари на публиката, журито и целия колектив на ДКТ „Васил Друмев“-Шумен. „Без нашето и вашето участие нямаше да има фестивал. Искам да благодаря на Община Шумен и дарителите, както и на всички, които бяха съпричастни към това събитие. Закривам фестивала „Нова българска драма“ 2021 година. Очакваме ви и догодина“, заяви пред присъстващите Димитър Димитров.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияХимични експерименти и наблюдение на нощното небе днес на Шуменското плато
Следваща статия203 нови случая на COVID-19 у нас, излекуваните са 334 души

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here