дом Общество Статистиката: 1 203 лева е средната брутна заплата в Шуменско през юни

Статистиката: 1 203 лева е средната брутна заплата в Шуменско през юни

1
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Средната брутна заплата в област Шумен остава по-ниска от тази за страната, която за месец юни 2021 година е 1 505 лева. С най-високо средно възнаграждение през последния месец на тримесечието е област София (столица) – 2 052 лв., а с най-ниско е област Благоевград – 988 лева.
В област Шумен средната брутна месечна работна заплата за април 2021 г. е 1 254 лв., за май – 1 277 лв., и за юни – 1 203 лева.
По размер на средната работна заплата за месец юни, област Шумен заема дванадесето място сред 28-те области на страната, съобщават от „Статистически данни – Шумен“.
През второто тримесечие на 2021 г. средната месечна брутна работна заплата в област Шумен нараства спрямо първото тримесечие на годината с 6.9% до 1 244 лева. Икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо увеличение, са „Хотелиерство и ресторантьорство“, „Финансови и застрахователни дейности“ и „Други дейности“. Намаление се наблюдава в „Професионални дейности и научни изследвания“.
През наблюдавания период средното месечно възнаграждение в областта нараства с 13.6%, спрямо същото тримесечие на 2020 година. Спрямо същия период на 2020 г., средната месечна работна заплата през второто тримесечие на 2021 г. в обществения сектор нараства с 20.5%, а в частния сектор – с 10.1%.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСръбски гард в баскетболния тим на Шумен
Следваща статияПожарите: Горяха сухи треви, храсти и отпадъци

1 коментар

  1. Я да видим на тези 1203 лв като се платят осигуровките и като им мине и данъка какво остава и със останалото как ли се кара месеца да не забравяме Ток Вода и др. Сметки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here