дом Общество Стартира обучението на безработни лица по проектите, реализирани съвместно със социалните партньори

Стартира обучението на безработни лица по проектите, реализирани съвместно със социалните партньори

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com/Архивна

Стартира обучението на първите групи безработни лица по проектите на социалните партньори, включени в Националния план за действие по заетостта през 2019 г. Предвидено е в обучения за придобиване на ключови компетентности и професионална квалификация до средата на месец април 2019 г. в област Шумен да бъдат включени общо 120 безработни лица.
На територията на Дирекция „Бюро по труда” – Шумен обучение ще преминат 100 безработни лица, а от Дирекция „Бюро по труда” – Каолиново 20 лица.
Курсовете, които ще се реализират са по професии в сферата на услугите. Най-много безработни лица ще бъдат включени в обучение за „продавач – консултант” и „касиер” – по 40 лица за всяка професия. В проектите е заложено в обучение да бъдат включени по 20 безработни лица от областта за професиите „финансист”/ „застраховане и осигурително дело” и „готвач”.
Предвижда се курсовете да приключат през месец юни 2019 г., като на част от успешно завършилите професионално обучение ще бъде осигурена 3-месечна субсидирана заетост.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМеждународна среща събра педагози от чужбина и България
Следваща статияОблачно ще бъде днес

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here