дом Общество Следят за нерегламентирани сметища на Платото заради Африканската чума по свинете

Следят за нерегламентирани сметища на Платото заради Африканската чума по свинете

0
ДЯЛ

Дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“ предприема действия, свързани с превенцията на Африканската чума по свинете. Със заповед на Директора инж. Васил Василев е разпореден ежедневен мониторинг за наличие на нерегламентирани сметища на територията на Природния парк. При установяване на отпадъци ще бъдат уведомени компетентните органи и собствениците на съответните територии. Служителите на Дирекцията участват в кампания за разясняване риска от заболяването и мерките за недопускане на заразата. Ще бъдат разпространени предупредителни листовки.
Припомнямe, че Африканска чума по свинете е установена извън територията на Парка – в Североизточна България е доказана в Търговище, Русе, Разград и Силистра. Болестта се причинява от вирус и засяга както питомни, така и диви свине. Не е опасна за човека.
Дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“ се обръща към всички посетители:
Моля сигнализирайте при намиране на труп от дива свиня или наблюдение на животно с нетипично поведение – неориентираност, липса на страх от човека. Телефоните са 054/ 800 765 или на тел. 112!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСпукана гума предизвика катастрофа по пътя за Пети километър
Следваща статияДеца ще учат вредите и ползата от огъня в урок по Горска педагогика

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here