дом Култура Станислав Ушев си запазва поста директор на Симфониета-Шумен

Станислав Ушев си запазва поста директор на Симфониета-Шумен

0
ДЯЛ

Станислав Ушев остава на поста директор на симфоничен оркестър в Шумен. Това съобщиха от Министерството на културата. По време на конкурса Станислав Ушев е събрал 440 точки от максималните 660.
Станислав Ушев завършва Оперно – симфонично дирижиране в Консерватория „Римски-Корсаков“ в Санкт Петербург в класа на професор Марис Янсонс. От 1985 до 1993 година е диригент, а през 1993 и Директор на Плевенската филхармония. От 1996 година до настоящия момент е Директор на Държавен симфоничен оркестър – Шумен, а от 2000 до 2010 година е и Главен диригент на Оперно – филхармонично дружество – Варна.
Реализирал е многобройни студийни записи със Симфоничния оркестър на БНР на съвременна и класическа музика.
Отличаван е с награди от Съюза на Българските Композитори в категория „Изпълнителско майсторство – Диригенти“.
Носител е на награда „Златна муза 2003“ на Руския културен център за записа на Симфония № 3 от Сергей Рахманинов и за високи постижения в популяризиране на руската музика в България.
Бил е гост диригент в Русия, Италия, Испания, Франция, Турция, Румъния, Гърция, Япония, Южна Корея.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСпециална комисия ще подготвя преминаването към едносменен режим на училищата в Шуменско
Следваща статияСтуденти помагат на деца в риск, подеха кампания „Нека да дарим, за да имат една вълшебна Коледа“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here