дом Общество Спортисти поискаха подкрепа в приемния ден на кмета

Спортисти поискаха подкрепа в приемния ден на кмета

0
ДЯЛ

Проект за промени в Наредбата за реда и условията за ползване на общински спортни обекти и съоръжения е подготвила мастната администрация. Това стана ясно на редовния приемен ден на кмета Любомир Христов, по време на който представители на спортни клубове по хандбал, волейбол и баскетбол представиха становище относно начина на ползване на спортната база, въведен през миналата година. Въпреки оптимизирането на тренировъчния процес някои клубове плащат големи суми за ползване на базата. С промените се изясняват редица моменти като таксите за състезания през почивните дни за които местните клубове плащат като външни наематели и сумите стават непосилни, а също така и ползването на стаи в спортните зали за офиси на клубовете. Кметът Любомир Христов заяви, че общината ще продължи да подкрепя местния спорт. През тази година са отделени 220 000 лв. за покриване на разходите на спортните бази, 80 000 лв. за Ученическата спортна школа, 300 000 лв. за подпомагане на спортните клубове, 300 000 лв. за ремонта на Спортна зала „Плиска”. Той отбеляза, че целта на наредбата за ползване на спортните обекти, приета през миналата година след обсъждане с представители на спортната общественост, е да отпаднат тези клубове, които ползват неправомерно общински средства без да развиват дейност. Формулата, по която се изчислява таксата е направена така, че когато тренират повече деца наемът намалява. Редица клубове обаче са отказали информация за трениращите на общинската фирма, стопанисваща спортните бази. Предстои обсъждане на проекта за изменение на Наредбата за реда и условията за ползване на общински спортни обекти и съоръжения, след което той ще бъде гласуван от Общинския съвет.
700 искания за премахване или кастрене на дървета са подадени в Община Шумен. Това съобщи кметът Любомир Христов по време на обсъждането на жалбата на гражданката Бистра Колева-Рангелова, която преди година и осем месеца е поискала липата, намираща се до нейното жилище на ул. „Анастасия Паскалева” да бъде окастрена. Причината това да не бъде извършено досега е, че улицата е стръмна и там вишка не може да работи, обясни Златин Кайряков, директор на Общинско предприятие „Паркове и обредна дейност”. Подобен проблем има и на ул. „Стефан Янев”, поради което работата ще свършат катерачи, но това ще стане след края на зимата.
Кметът Любомир Христов обеща на Евгений Евтимов тази година ул. „Войвода” да бъде асфалтирана. Тя е била в списъка за миналата година, но планираните средства са свършили преди машините да стигнат до нея. Сега се чака времето са се оправи и асфалтовите бази да заработят, за да започне ремонта на улиците в Шумен.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПетима се борят за директорското място в Обединен детски комплекс – Шумен
Следваща статияКЗД се самосезира: Защо обучението по право да е само в редовна форма?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here