дом Култура Спектакълът „Сътворения в танц и движение“ гостува на шуменска сцена

Спектакълът „Сътворения в танц и движение“ гостува на шуменска сцена

0
ДЯЛ

Спектакълът „Сътворения в танц и движение“ ще бъде представен на 15 май от 18.00 часа на сцената на Младежкия дом в Шумен.
Постановката е дело на студентите от специалност „Съвременна хореография“ на Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград, Балетно студио към Народно читалище „Добри Войников-1856“-Шумен, танцова формация „Emotion“-Шумен, танцова формация „Луди млади”-Шумен и „Фея денс”-Шумен.
Входът е свободен. Организатор е „Съвременна хореография“ с ръководител проф. Анелия Янева.
Предстои вълнуващо преживяване с представленията на участниците. Спектакълът „Сътворения в танц и движение“ще започне и ще завърши с великолепните танци „Магията на Изтока“ и „Испански импресии – ритъм и Оле“, създадени от премиерсолиста на балет „Арабеск“ Чан Тхе Чунг, а вторият танц – в съавторство с Надежда Здравкова.
За първи път ще бъде представена и дипломната работа на Наталия Митева. Тя е студентка IV курс „Съвременна хореография“. Първата студентка от специалност Съвременна хореография“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“, която е от Шумен и се дипломира като хореограф- режисьор. В момента е ръководител на Балетно студио към НЧ „Добри Войников-1856″ в града. Дипломната работа се казва „Сътворението“ и е по музика на Верди, Шопен и Вагнер.
Публиката ще види талантливо разказана приказка за създаването на света, която ни изпраща послания да отхвърлим разрушителната омраза и да живеем в мир и любов. Зрителите ще се насладят на изящната игра на момичетата от Балетното студио на НЧ „Добри Войников-1856 и прекрасното изпълнение на танцова формация „Emotion“-Шумен. Истинско удоволствие е да се гледа великолепния дует на Гея и Хелиос, изпълнен от студентите Анна Алачева и Васил Кацарски, както и на дуета на Адам и Ева, представен от режисьорката Наталия Митева и Николай Бозов от „Фея денс“-Шумен, който е демонстрация на танцуващата нежност. В „Сътворението“ ще видим и красиви танци на студенти от специалност „Съвременна хореография“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВечер на македонското кино организира НЧ „Добри Войников-1856“
Следваща статияНад 1 млн. лева за ремонти на улици в община Каолиново, в Загориче градят спортна площадка

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here