дом Здраве Спад на смъртността от COVID-19 в Шуменско

Спад на смъртността от COVID-19 в Шуменско

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

Спад на смъртността от COVID-19 в Шуменско, отчитат от областната болница. Общо 18 души са изгубили битката с болестта през изминалата седмица. За сравнение с предходната жертвите на вируса в Шуменско са били 26 само за дните между 7 и 12 декември.
От петък до днес корановирусът е покосил 7 души. В петък са починали мъж на 65 години, в събота двама мъже на по 64 и 67 години, както и жена на 70-години. В неделния ден живота си са загубили двама мъже на по 69 и 83 години, както и жена на 66 години. Днес са починали още две жени, на по 66 и 94 години.
183 са хоспитализираните в МБАЛ-Шумен към 9.30 часа днес. От тях 137 са с положителен тест, а 46 чакат резултат. В ОАИЛ има 4-ма пациенти, които са интубирани. През последните 3 дни са изписани 57 души. Приетите са 35 души.
Общо 45 са случаите на жители на област Шумен, дали положителен PCR, през последните три дни, сочат данните на РЗИ-Шумен. 19 са жени, а 26 мъже. Жена от Шумен на 87 години е най-възрастния заразен, а най-младия случай е също жена, на 27 години от с. Денница.
41 са случаите в петъчния ден, като има разлика спрямо данните на Министерството на здравеопазването, които са за 53 души.
Причината за разликата е 13-има възрастни хора от Шуменско, които са позитивни за COVID-19, на са настанени в частен Дом за стари хора в област Варна.
От 41-те пациента най-много са тези от община Шумен 27, като преобладават тези от града, а останалите са от селата Васил Друмево, където има двама и по един от Струйно, Мадара, Ивански.
От община Каолиново случаите са 3 – по един в града и селата Пристое, и Браничево.
От община Велики Преслав заразени с вируса са 5 души, всички от града.
От община Нови пазар случаите са 2, от града.
По един случай има от Смядово, село Длъжко, община Венец, хитринското Длъжко и от николакозлевското село Църквица.
В събота, 19 декември са регистрирани 3 случаи – те са 2 от Нови пазар, жени и един мъж с. Върбяне, община Каспичан.
В неделя е регистриран само един случай на мъж от Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДва акта след проверки на противоепидемичните мерки
Следваща статия88 проверки на РЗИ-Шумен за седмица, нарушения няма

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here