дом Общество Социален проект пропада, заради „плаващи пясъци“ в Общински съвет Никола Козлево?

Социален проект пропада, заради „плаващи пясъци“ в Общински съвет Никола Козлево?

0
ДЯЛ

За втори път на заседание на Общинския съвет в Никола Козлево влиза за разглеждане подписаното между Община Хитрино и Община Никола Козлево „Споразумение за предоставяне на патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“. Това става ясно от нова докладна на кмета на Никола Козлево Ешреф Реджеб.
В проекта Хитрино е кандидат, а Никола Козлево – партньор, като първата община получава 128 605 лв., а втората 38 304 лв.
„На предната сесия това споразумение не беше одобрено, тъй като не събра необходимото мнозинство. Имаше мнения, защо в случая се търси друга община за реализацията на един социално значим проект“, съобщиха съветници за 24shumen.com.
„Предвид високата обществена значимост на проектното предложение и множество запитвания от граждани, както и за липса на конкретни мотиви при отказа, внасям документа за повторно разглеждане“, пише във втора докладна кметът Реджеб. Той обяснява и ползата от въпросното Споразумение между двете общини – директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с кандидатстване по процедурата.
Въпреки огромните плюсове на проекта в интерес на хора с проблеми и този път споразумението можело да не мине, според съветници. Те посочват и причината – в момента ситуацията в ОбС била „плаващи пясъци“. Нямало стабилно мнозинство – с двама съветници от БСП, двама независими, четирима от ГЕРБ и 5 от ДПС.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМлади вокални таланти ще се борят за приза „Златното петле“ в Шумен
Следваща статияМагнетофон, шрайбпроектор и микроскопи връщат в 80-те години на училището

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here