дом Общество Собственикът на „Булмаркет“ лансира нова версия за взрива в Хитрино – неправилно...

Собственикът на „Булмаркет“ лансира нова версия за взрива в Хитрино – неправилно пуснат ток

0
ДЯЛ

Причината за взрива в Хитрино е повторното пускане на тока по контактната мрежа, при положение че вече има изтичане на газ. Отговорността вероятно е на диспечера, който е служител на Националната компания „Железопътна инфраструктура“, тази своя теза за инцидента посочи днес в ефира на БТВ Станко Станков, собственик влаковата композиция, която дерайлира през декември миналата година на гарата в шуменското село.
От компанията вече представиха нова версия за жестокия железопътен инцидент, отнел живота на седем души, с десетки ранени и разрушени до основи къщи. Касаело се за незаключена стрелка по релсовия път. Това са данни от техническата експертиза, изготвена от международни експерти.
Новото заключение оборва версията на държавното обвинение за превишена скорост, в резултат на която е последвал взривът. Припомняме, че от Прокуратурата на отхвърлиха версията на „Булмаркет“. Експертизата, в която се твърди, че причина за железопътната катастрофа в Хитрино е незаключена стрелка на релсовия път, няма характер на доказателствено средство в съдебния процес, пишат в съобщение до медиите от пресцентъра на прокуратурата.
„Такава експертиза не е била назначавана нито от органите на досъдебното производство, нито от състава на съда, разглеждащ делото понастоящем. „Частната експертиза“, изготвена от чужди експерти, е поръчана и заплатена от „Булмаркет“, но не може да послужи за целите на водения наказателен процес. Обвинението не намира основания за промяна на изводите, основани на експертизи, назначени в хода на проведеното разследване и сочещи високата скорост на навлизане на влаковата композиция в района на гарата като основна причина за инцидента. Тези експертни заключения са разгледали и версията, изтъквана сега от „Булмаркет“, но са я отхвърлили като несъответна на събраните по делото доказателства за състоянието на релсовия път“, се казва още в съобщението.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПроверяват масово за регистрация на кучета в Шуменско
Следваща статияСелски кмет замина на гурбет в чужбина, ще избират временен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here