дом Общество Сняг и силен вятър в района, няма затворени пътни участъци

Сняг и силен вятър в района, няма затворени пътни участъци

0
ДЯЛ

Снеговалеж и силен вятър има в момента в Шуменска област. Вали и в Ришкия проход. Снежната покривка в областния град засега не създава проблеми на водачите на МПС и пешеходците.
Няма затворени пътища на територията на областта. Това съобщиха за 24shumen.com от Областно пътно управление-Шумен. От снощи до сега на терен са 55 машини и обработват всички пътища.  В Шумен също няма затворени улици . От 4.00 часа тази сутрин, 3 машини на фирма ‘Екомакс” обработват и почистват улиците в кварталите „Боян Българанов“, „Еверест“, „Тракия“ и Индустриална зона.
От фирма „РТК” съобщиха за 24shumen.com, че за почистване и осоляване работят 4 техни машини. В момента работници хвърлят сол по спирките и тротоарите.
Необходимо е шофьорите да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат внимателно и със скорост съобразена със зимните условия. Републиканските пътни настилки се обработват непрекъснато. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори, съобщава Агенция „Пътна инфраструктура“.
Днес валежите в по-голямата част от страната ще продължат, като значителни ще бъдат в Северна и Източна България.
Както вече писахме, в Шуменско и в още 18 области е обявен оранжев код за обилни снеговалежи и бурен вятър, който ще стане причина за образуване на преспи и навявания.
Максимално очакваната температура за Шумен днес е 0°.
През нощта срещу вторник в цялата страна снеговалежите ще спрат и над много райони облачността ще се разкъса.
Очаквайте още новини за пътната обстановка в областта и страната.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗа първи път в България: Лирична част за виола и оркестър от Густав Холст на шуменска сцена
Следваща статияПохвално: Няма подадени жалби за непочистени или заледени улици

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here