дом Криминале Служителка на РЗИ-Търговище отива на съд за нарушаване на карантинните мерки

Служителка на РЗИ-Търговище отива на съд за нарушаване на карантинните мерки

0
ДЯЛ

Районната прокуратура в Търговище ръководи досъдебно производство за нарушаване на правила и мерки по време на пандемията с COVID-19. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.
На 1 октомври тази година на служителка от РЗИ в Търговище бил направен служебен тест за COVID-19, след като жената почувствала неразположение. Два дни по-късно резултатът от теста се оказал положителен. Неин колега от здравната инспекция връчил на заразената с коронавирусна инфекция предписание за 14-дневна задължителна карантина.
На 8 октомври свидетели подали сигнал, че заразената с COVID-19 служителката от РЗИ в Търговище е напуснала дома си, като с това е нарушила наложените й карантинни мерки.
По образуваното досъдебното производство под надзора на Районната прокуратура в Търговище служителката на РЗИ ще бъде привлечена към наказателна отговорност, след като бъде излекувана.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗа 50-и път: Международен фестивал на любителските исторически филми в Шумен
Следваща статияСушина на воден режим

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here