дом Общество Скандал: Общинските съветници в Никола Козлево отказаха да помогнат на Община Кресна...

Скандал: Общинските съветници в Никола Козлево отказаха да помогнат на Община Кресна с 3000 лева

0
ДЯЛ

Изненадващо всички общински съветници от Никола Козлево гласуваха срещу предложението на кмета Ешреф Реджеб за отпускане на 3000 лева за пострадали села в Община Кресна. „Някои бяха склонни да гласуват „за“, но в последния момент се отказаха. Мотивът на колегите беше, непозната община. С нас, без нас в кампанията все тая“, сподели наш източник от местните парламентаристи.
„Меко казано, съм изненадан от резултатите от гласуването. Не е човешко, да се откаже подкрепа в тежък момент, когато някои хора са останали без подслон“, каза за 24 shumen.com бившият кмет на общината Турхан Каракаш. Той припомни драматичните моменти през 2008 година, когато няколко населени места са пострадали от наводнение, взело човешки жертви. Тогава хората от всички общини се претекоха на помощ. Сега да показваме безразличие към една трагедия води след себе си други коментари, каза бившият управник.
Съветниците ще гласуват обособяването на маломерни и слети паралелки в няколко села. Средствата за издръжка на намаления състав ученици ще бъде за сметка на бюджетите на съответните училища. Местният парламент ще обсъди приходите и разходите на Общинското предприятие „Никола Козлево“. На миналата сесия отчета на директора не е бил одобрен, а категорично отхвърлен, съобщиха общински съветници за 24 shumen.com. Съветниците не са одобрили резултатите от работата на общинската структура. Според някои от местните парламентаристи предприятието е нерентабилно. И вместо приходи и ползи, „носело само загуби“. А от общинския бюджет му осигуряват средства за съществуването му. Очакват се бурни дебати около дейността на въпросното предприятие.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНелеп инцидент с ученик от Пет могили завърши с операция на окото
Следваща статияПродължава търсенето на учители в областта

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here