дом Здраве Сирена на линейка в памет на починалите от COVID-19 лекари (видео, снимки)

Сирена на линейка в памет на починалите от COVID-19 лекари (видео, снимки)

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Със сирена на линейка днес, в Световния ден на здравето, пред Центъра за спешна медицинска помощ в Шумен бе почетена паметта на лекарите, които COVID-19 ни отне.
Двама лекари и шестима специалисти по здравни грижи в Шуменско са загубили битката с коронавируса. В страната болестта е прекъснала живота на над 120 лекари.
Инициативата е на Българския лекарски съюз и бе подкрепена от Българската асоциация на специалистите по здравни грижи.

Снимка: 24shumen.com

На събитието присъства и акушерката Айнур Мехмедова. Тя е съпруга на фелдшера Мехмед Мехмедов, който на 13 ноември миналата година загуби битката с коварната болест. „27 години съпругът ми бе фелдшер към Центъра за спешна медицинска помощ във Венец. Винаги е бил много отзивчив, с разбиране към болките на хората“, разказва през сълзи Айнур Мехмедова, която носи в душата си дълбоката рана от загубата на съпруга си.
Снимка: 24shumen.com

Вади мобилния си телефон и показва последните снимки с него.
Фелдшерът почувствал неразположение на 5 ноември. Пет дни бил на домашно лечение с антибиотици. Наложило се да влезе в болница. Състоянието му обаче се влошило и спешно трябвало да му се прелее плазма. След три дни в болницата фелдшерът Мехмед Мехмедов починал. Съпругата му Айнур Мехмедова също е преболедувала COVID-19. От 27 години работи като акушерка в Спешно отделение. Днес, когато медиците и специалистите по медицински грижи воюват със смъртоносния вирус за всеки човешки живот Айнур не крие, че е тежко да се работи в тази ситуация. Трудно е да се работи в такава обстановка. Пациентите идват със своята болка и неразположение. Ние винаги помагаме, но понякога се случва и ние да се заразим и да изгубим живота си или близък човек. Тогава става страшно, защото всеки носи собствената си болка. Това разказа акушерката Айнур Мехмедова и призова всички да се пазят и да спазват противоепидемичните мерки, за да има по-малко случаи на новозаразени.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтбелязват Седмицата на гората онлайн
Следваща статияФирмите декларират авансови вноски до 15 април

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here