дом Общество СИДП: Не палете огън в гората, глобата е 500 лева

СИДП: Не палете огън в гората, глобата е 500 лева

1
ДЯЛ

Североизточно държавно предприятие призовава гражданите да бъдат внимателни и да пазят горите от пожари. Високите летни температури създават предпоставки за възникването на инциденти, предупреждават от СИДП. Статистиката на предприятието сочи, че над 97% от регистрираните пожари са предизвикани от човешки действия, а най-често става въпрос за небрежност.
От СИДП напомнят, че глоба от 500 лв. грози всеки, който запали огън на открито на разстояние по-малко от 100 метра от границите на горските територии. Същата санкция се налага и за палене на огън в горски територии извън определените зони от държавните горски и ловни стопанства.
Горските стражари апелират за повишено внимание и при активната селскостопанска работа през летния период. Паленето на стърнища и растителни остатъци в земеделските земи е забранено.
От началото на тази година на телефон 112 са постъпили 41 сигнала за пожари на територията на Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области – Варна, Добрич, Търговище и Шумен. За първите шест месеца на 2017 г. сигналите за огнени инциденти в страната са общо 1049, показва още статистиката.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВъвежда се временна организация на движението по бул.“Симеон Велики“
Следваща статияОбявен е червен код за опасни горещини в областта, живакът ще удари 41-44 градуса

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here