дом Общество Сигнал от две села: Има несправедливост при раздаването на брашно в община...

Сигнал от две села: Има несправедливост при раздаването на брашно в община Никола Козлево

1
ДЯЛ

За несправедливо раздаване на чували с брашно в село Вълнари, община Никола Козлево без определени критерии, и в зависимост кой как е гласувал на местните избори, съобщи 79-годишната Тонка Василева, бивша учителка. Брашното – 105 тона е осигурено от Общината. Заради възникналата извънредна ситуация вече се раздава на жителите на всички населени места.
„Няма никакви справедливост и правила при определянето на количествата за хората. Наблюдавах много добре какво става, гласувалите за партията, от която е избран кметът получаваха повече“, твърди възрастната жена. Примерите – многочленно семейство си тръгва само с един чувал, докато друг жител е облагодетелстван с пет чувала.
„Всички знаем за кого е гласувал“, уточнява Радева. Тричленно семейство се прибира само с един чувал. Съпругът обаче забранил брашното да се внася в къщи. Преценил, че е по-достойно да го върнат.
Има семейства, които гладуват, а бяха ощетени, възмущава се тя. Подала сигнал в Общината, но отговорът от зам.-кмета Феим Насъф бил, „ние не се месим“.
„Понеже съм активна и винаги с позиция, поне 30 човека дойдоха при мен с молба да се обадя и в националната телевизия. Да види цяла България и да чуе за какво става дума“, гневи се жената.
Кметът дели хората, това е. А българи и турци от години живеем заедно и не се разделяме, разсъждава Радева.
В село Вълнари живеят повече от 2 000 души и е едно от най-големите села в общината.
Подобна е ситуацията и в село Пет могили.
„Нямаме представа брашното на семейства ли се раздава или на отделен човек. Нечестно разпределение, без ясни критерии, както дойде“, сподели пред 24 shumen.com недоволен жител. През пазарния ден най-обсъжданата тема била, как селски управници опорочават добрата инициатива на Общината да се помага на хората в тежки моменти, като пандемията от коронавирус.
24shumen.com потърси за коментар кметът на село Вълнари.
„Раздаваме брашното по списъци от Община Никола Козлево. Не делим хората“, заяви Галиб Ебазел. Той отрече обвиненията, че привърженици на неговата партия са били облагодетелствани.
„Недоволни винаги ще има. Няма несправедливост. Критерият е броят на членовете в домакинството“, сподели зам.-кметът на община Никола Козлево Иван Иванов.
„Помощта е за бедните хора, а не за заможните и собственици на заведения“, категоричен бе той.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМобилният пункт за опасни битови отпадъци няма да работи утре
Следваща статияТатяна Костова: Запазва се тенденцията за добра събираемост на общинските приходи

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here