дом Общество Серги Каракашев, председател на фондация „Искра“: Дюнерджии обсъждат образованието на ромите

Серги Каракашев, председател на фондация „Искра“: Дюнерджии обсъждат образованието на ромите

0
ДЯЛ

Защо дейностите на ромската фондация „Искра“ години наред не се включват в докладите на Община Шумен в раздел образование? Има определена категория чиновници, които когато чуят името на фондацията, просто настръхват. Така те работят за неглижиране на съвестния труд на други служители, които работят с нас, заяви на заседание на Областния съвет по етнически въпроси председателят на фондацията Серги Каракашев. Той уточни, че „Искра“ единствено работи по държавна делигирана дейност и има сключен договор с Министерството на социалната политика.
Каракашев изрази негативното си отношение от елиминирането на негови хора по проект, финансиран от Швейцария. Той разкритикува изпълнителите на проекта, че извършвали залегналите в проекта дейности формално и незадълбочено.
Висока оценка лидерът даде на Областна администрация, зам.-кмета на Шумен по здравеопазване д-р Маркова и директора на РЗИ д-р Пепа Калоянова за създадената организация за безплатните прегледи на ромите с флуорограф. Във всички общини на областта общо са изследвани 832 лица. В класацията за цялата страна Шуменска област е лидер по най-висок брой обхванати благодарение и на фондацията.
Контактите с неправителствените организации, като нашата фондация, е много важен. Тогава се създават екипи и резултатите никога не закъсняват, категоричен бе ромският лидер.
Преди дни фондацията подписа с Община Шумен договор за сътрудничество. Ние сме в помощ на Общината, не сме им в тежест, отбеляза Каракашев. Оплака се обаче, че от 20 години не са получили нито стотинка за поддръжка на сградата.
Каракашев се оплака, че не ги канят на срещи за образованието сред ромската общност. По думите му, канени били хора, които ги разследват в България, а те правят в Берлин дюнер-кебап.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКметът Любомир Христов посрещна конното шествие по случай Тодоровден (снимки и видео)
Следваща статияЧестит празник! Тодоровден е

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here