дом Общество Седмица, посветена на Левски тече в СУ „Сава Доброплодни“

Седмица, посветена на Левски тече в СУ „Сава Доброплодни“

0
ДЯЛ

Седмицата от 11 до 19 февруари в СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен преминава под мотото „Памет за Апостола“, съобщиха от учебното заведение. Акцент в отбелязването на 146-годишнината от гибелта му е създаването на мобилната читалня „Какво ще науча и разкажа за Апостола“. Учениците имат на разположение една седмица, през която да се запознаят с живота и делото на Левски от книгите в импровизираната читалня на втория етаж на училището. „От и за Апостола“ – този надслов обединява предложените на децата четива.
В часа на класа в понеделник доброплодци ще разказват тези моменти, които са ги впечатлили най-силно. Амбицията на инициативата е мобилната читалня да прерасне в дигитална. Подбраните от децата пасажи, заснети с мобилните им устройства, да положат основата на дигитална библиотека, посветена на Левски.
За пореден път СУ „Сава Доброплодни“ почита паметта на Апостола с множество прояви. По традиция началото се поставя с откриването на изложба от ученически творби на 11 февруари. През цялата седмица края на учебния час ще обявява не мелодията на звънеца, а патриотична песен.
На 19 февруари от 7.30 до 18.30 часа най-заслужилите сред доброплодците ще станат част от почетен караул. За този ден е насрочено и състезанието „Лъвски скок“ между учениците от 5 клас, което ще се състои от 12.35 часа в големия физкултурен салон,а одата „Левски“ от цикъла „Епопея на забравените“ на Ив. Вазов ще прозвучи по училищната радиоуредба в 9.20 и 15.20 часа.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСела от областта остават без ток днес
Следваща статияОбщината отново търси наематели на фитнес залата и магазина в „Арена Шумен“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here