дом Здраве Седем жертви на COVID-19 в Шуменско за седмица, 53-ма са новозаразените

Седем жертви на COVID-19 в Шуменско за седмица, 53-ма са новозаразените

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

Седем са жертвите на COVID-19 в Шуменско за седмица. Новозаразените за същия период са 53-ма. Това сочат данните на РЗИ.
В МБАЛ-Шумен към момента има 61 пациента, от които 52 с положителна проба, а 9 очакват резултати. Двама са в ОАИЛ. Един е интубиран.
Седем души са починали ат 17 до 23 май, като най-младия е мъж на 71, а най-възрастния е жена на 96 години. Един мъж на 33 години е починал днес. 39 общо приети, а изписани 56 за миналата седмица.
Най-много дали положителен тест за вируса са установени в понеделник, 17 май – 17 души, а най-малко в събота – един. Жена на 96 години от Шумен е най-възрастния жител, който се е заразил, а най-мрадия е мъж от с. Бяла река,който е на 21 години. Сред заразените няма непълнолетни лица.
В периода от 17 до 24 май в Шуменско са се ваксинирали 2 762 души, от които с първа доза са 1080, а с втора 1655, 27 са шуменците с поставен препарат на „Йенсен“, който е само едня доза. С „Пфайзер“ общо имунизираните през периода са 1804, с „Астра Зенека“ 697, а с „Модерна“ 334.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДвама братя велосипедисти пострадаха в Мадара, единият е с опасност за живота
Следваща статияОпасни игри

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here