дом Криминале Само за седмица: Горски стражари „арестуваха“ автомобил, 5 каруци и над 13...

Само за седмица: Горски стражари „арестуваха“ автомобил, 5 каруци и над 13 кубика дърва

0
ДЯЛ

Автомобил, пет каруци и 13,05 куб. м незаконно добита дървесина са задържани през изминалата седмица при проверки на горските стражари към Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. За установените нарушения са съставени 17 акта и 8 констативни протокола по Закона за горите.
Системните проверки в обхвата на СИДП продължават, като в периода от 23 до 30 октомври те са общо 632. 181 от тях са на обекти за добив на дървесина, 188 – на превозни средства, 224 – на ловци, а 39 – на физически лица.
При обход на територията на ДЛС „Шерба” е установена незаконната сеч на 1 куб. м обла дървесина и 8 куб. м дърва за огрев. От нарушителите са конфискувани автомобил и две каруци. Съставени са шест акта и три констативни протокола по Закона за горите.
Две каруци са задържани и при проверки на служителите на ДГС „Нови Пазар”. За незаконната сеч на 2 куб. м дърва за огрев горските стражари са съставили четири акта и два констативни протокола.
Каруца с 0,05 куб. м незаконно добити дърва за огрев е конфискувана от служителите на ДГС „Суворово”. През изминалата седмица те са съставили два акта и един констативен протокол.
Два акта отчитат и горските стражари към ДЛС „Черни Лом”. Те са задържали 2 куб. м дървесина, която е добита незаконно.
При проверки в обхвата на ДГС „Омуртаг” са съставени два акта, а в ДГС „Шумен” – един акт и два констативни протокола по Закона за горите, сочат още данните на СИДП.
Снимка: СИДП
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНова година – нов срок за годишните винетки, пускат и тримесечни стикери
Следваща статияЗапалена свещ подпали апартамент във Велики Преслав, съвестни съседи разбиха вратата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here