дом Криминале Само за месец: Над 1 000 си позволиха да „натиснат педала“ над...

Само за месец: Над 1 000 си позволиха да „натиснат педала“ над ограничението

0
ДЯЛ

73 неправоспособни водачи са установени на територията на ОДМВР- Шумен през месец ноември. С нередовни пътни документи са били 323. 15 са водачите седнали зад волана на автомобил с алкохол до 1,2 промила, а тези, които са шофирали с алкохол над 1,2 промила и са засечени от пътните полицаи са 11.
1 155 са установените нарушения на водачите за скорост. За неспазване на предимство, знаци и сигнали са санкционирани 54 водачи, други 14 не са спазили предимство на червен сигнал на светофар. По време на проверките в Шуменско са засечени 165 водачи, които не са използвали обезопасителен колан или каска, 18 са говорили по мобилен телефон без да ползват устройство „свободни ръце“. 65 са съставените актове на водачи, които не са имали сключена за мпс застраховка „Гражданска отговорност“. 166 били зад волана на технически неизправен автомобил. За неправилно спиране и паркиране са наложени глоби на 547 водачи. През месеца за пресичане на червен сигнал на светофар или на необозначено място са санкционирани 36 пешеходци.
Проверките в региона продължават. В момента тече специализирана полицейска операция за недопускане на инциденти и нарушаване на обществения ред по време на студентския празник. На територията на РУ- Каолиново полицейски служители продължават превантивната кампания на ОДМВР- Шумен. По време на проверките водачите получават листовка със съвети за безопасно шофиране и апел да не говорят по мобилните си телефони без хендсфри по време на път, за да не се създават допълнителни предпоставки за произшествия на пътя.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПодготвят програма за насърчаване на малкия бизнес
Следваща статияПрезентират българските индустриални зони в Турция

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here