дом Общество Ръст на смъртността в община Шумен през 2020 година

Ръст на смъртността в община Шумен през 2020 година

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

С 11.71 % се е повишила смъртността в община Шумен през 2020 година. През миналата година са починали 1 644 жители на общината, докато за предходната година те са били 1 400.
За месеците от март, когато започна пандемията, до октомври 2020 година починалите в община Шумен са със 67 души повече спрямо същия период на 2019 г. Починалите с положителен резултат за коронавирус в цялата Шуменска област от началото на пандемията до края на месец октомври са 49.
Значително увеличение на смъртните актове се отчита през последните два месеца на 2020 година, което съвпада с втората вълна на опасната зараза. През ноември в община Шумен са починали 250 души, докато година по-рано те са били 108, а през декември са загубили живота си 210 души при 124 година по-рано.
Това са първите два месеца с над 200 починали в община Шумен от над две години.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбластният лидер на БСП с поздрав към шуменци
Следваща статияБез шампанско! Карадайъ обявява заместниците си и новия състав на ДПС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here