дом Здраве Ръст на заболелите от COVID-19, препоръчват спиране на плановите операции в най-натоварените...

Ръст на заболелите от COVID-19, препоръчват спиране на плановите операции в най-натоварените болници

0
ДЯЛ

Плавен ръст на заболяемостта от COVID-19 и заетостта на болничните легла в страната. Това отчетоха на брифинг от Националния оперативен щаб.
Спиране на плановите операции в болниците с най-много пациенти с корона вирус ще препоръчат от щаба.
Ръстът на заболелите се дължи на английския щам, който циркулира в страната ни и е по-силно заразен.
Към момента 48% е заетостта на COVID леглата за неусложнени пациенти в болниците у нас. Заетостта местата за усложнени поциенти е 57%.
Голяма е разликата в заболяемостта между отделните области. Най-висока е тя в област Кюстендил – 480 на 100 000 души, а най-ниска в област Търговище – 24 на 100 000 население. По тази причина от щаба ще предложат локален подход при прилагане на мерките в регионите.
285 на 100 000 е заболяемостта в страната, сочат данните за последните две седмици. Това ни поставя на 18 място в Европейския съюз.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНервен клиент преби магазинер в Шумен
Следваща статия41 000 души в страната са реимунизирани срещу COVID-19

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here