дом Общество Рокади в сметопочистването предизвикаха хаос в квартал „Еверест“

Рокади в сметопочистването предизвикаха хаос в квартал „Еверест“

0
ДЯЛ

След месец недоволство и множество сигнали от живущите на ул.“Северна“ №16 в шуменския квартал Еверест, днес сутринта багер на сметопочистващата фирма РТК разчисти препълнените и разхвърлени строителни отпадъци от контейнера за смет.

Причината за създаденото неудобство се оказа прехвърлянето на дейността между двете фирми „Екомакс“, обслужвала района досега и РТК, която е поела дейността от 14 септември. Това съобщиха за 24shumen.com от Общината. Живущи посочиха, че ситуацията е изключително неприятна, тъй като силният вятър е разнесъл отпадъците из целия квартал, а пушилката от строителните материали влизала в домовете им.

Припомняме, че контейнери за строителни отпадъци има разположени до магазин „МИЛА“ на бул.“Симеон Велики“ № 25, до борса „Стройкомплект“ на бул.“Владайско въстание“ № 5, в района на магазин ТЕМАКС и на ул.“Северна“ (непосредствено до борсата за бира и безалкохолни напитки на фирма „Кралеви 2005“ ООД).

По този начин община Шумен осъществява идеята специализирани съдове за изхвърляне на строителни отпадъци да има във всички големи квартали на Шумен и в промишлената зона на града.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАпаш разби входна врата на жилище, задигна злато и пари
Следваща статияРазследват смъртта на мъжа, намерен в гората край Вълнари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here