дом Общество Родители от Белокопитово: Кметът не позволява на децата ни да играят и...

Родители от Белокопитово: Кметът не позволява на децата ни да играят и да се веселят

0
ДЯЛ
sdr

„Сериозно напрежение назрява в отношенията между кмета на шуменското село Белокопитово Алекси Чолаков и децата. Причината – кметът не им позволява да играят никъде с мотив, че мястото е общинска собственост, даже вика кварталния полицай да ги гони“, алармираха пред 24shumen.com родители. Те са притеснени, че децата им през лятото трябва да си стоят в домовете, за да не се появи отнякъде „изпълненият с агресия и злоба“ селски управник и да започнат разправиите.
Млади семейства, които са си купили къщи в селото, вече дълбоко съжалявали за това, тъй като децата им не можели да играят на воля, за да не ядосат кмета, уточниха родители.Те възнамеряват да поставят въпроса пред депутати на специална среща с тях.
Ето и подробности за нажежената атмосфера от разказа на родители. Публикуваме без редакторска намеса:
„Кметът прави всичко възможно да няма деца в селото през лятото. На площада пред читалището имаше два стълба, където се поставяше волейболната мрежа, за да играят волейбол. Децата събраха пари, сами си купиха мрежата. Кметът премахна единия стълб, за да няма мрежа.
Стадионът е потънал в храсти и трева. За да могат да играят футбол, момчетата окосиха една поляна в края на селото. Спортуваха в късния следобяд. Раздразнен от това, кметът се обадил на кварталния отговорник да ги изгони оттам, тъй като играели на общинска собственост. Махна им българските знаменца, които бяха поставени край игрището.
Читалището стои заключено, не ги допускат там. Има маса за тенис, която няма мрежа. Нареждането е, ще играят тенис, ако си купят мрежа, хилки и топки.
От автобусната спирка беше премахната пейката, за да не се събират там децата и да играят карти. Те се преместиха в беседката, но и оттам бяха изгонени.
Децата бяха принудени да ходят в съседното с. Панайот Волов, за да играят там свободно. Но нашият кмет се обадил на колегата си да ги прогони.“
„Колегата Чолаков не ми е казвал да не допускам децата. Нямам никакви пререкания с тях, не ги познавам“, заяви потърсен за коментар кметът на с. Панайот Волов Димитър Ботев. Той сподели обаче, че през зимата деца от Белокопитово направили големи поразии в читалището. Допуснал ги младеж, на когото Ботев дал ключ. И резултатите от пребиваването им – стените били изцапани от футболни топки, мръсотия имало навсякъде, бравите били счупени. Печката била оставена отворена.
„Имаше опасност от пожар. Слава Богу, че нищо не се случи“, продължи Ботев. Беше категоричен: „Отрязаха си пътя. А помещението с направените поразии е заключено и е за ремонт“.
Деца от с.Белокопитово признаха пред 24shumen.com че нямат никакъв страх от кмета. Даже са готови, ако журналисти дойдат в селото да им разкажат всичко от игла до конец за неразбирателството и конфликтите им с управника.

Малчуганите са решили да подготвят концерт и от събраните средства да си закупят спортни съоръжения за развлечение.

Родители се жалват и от други проблеми – улиците били „в трева, боклуци и дупки“. В трева било и гробището.

Затова възмутените жители на китното Билокопитово желаят да се срещнат с кмета на Шумен – Любомир Христов, за да му разкажат какво се случва. И той да им помогне за разрешаване на проблемите.
Потърсихме коментара на кмета на Белокопитово относно проблемите с децата. Отговорът: „Не желая да разговаряме по телефона. Елате на място, за да разберете истината“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтбелязваме 150 години от гибелта на Хаджи Димитър и Стефан Караджа
Следваща статияФакти, които не знаете: В родната махала на Лука Модрич оцелявали само… гущери и семейството му