дом Здраве Родители и експерти в разговор за здравето на децата

Родители и експерти в разговор за здравето на децата

0
ДЯЛ
Снимка: Програма ЗОВ

В „Училището за родители“ към Детска градина “Пролетна дъга” в Шумен бе организирана беседа по актуална тема: профилактиката на децата срещу острите респираторни заболявания, съобщиха от Здраве и образование за всички.
Д-р Лилия Иванова, паразитолог към ДКЦ 1, запозна родителите с особеностите на острите респираторни заболявания: причинители, симптоми, предпазване. Тя даде полезни съвети за превенцията и грижата за здравето на малките деца. Срещите продължиха и след здравната беседа. Родителите на новопостъпилите деца в детската градина, разделени в две групи по 15 души, участваха в обучение за подготовката на децата за детската градина и училището. В диалог с педагозите Елена Найденова и Ема Чанкова те получиха съвети как да помогнат за по-лесната адаптация на новото място и как постепенно да подготвят децата си за предстоящата промяна. Във филиал „Латинка“ на детската градина специално внимание беше обърнато върху ролята на семейството за приобщаване на ромските деца към образователния процес и за изграждане на позитивно отношение към детската градина и училището. Ема Чанкова запозна родителите с учебната програма и със занятията, които се провеждат в учебното заведение.
Беседите са част от планираните дейности, организирани от Община Шумен по проект към Програма ЗОВ (Здраве и образование за всички). Те целят по-добрата информираност на родителите за здравето на техните деца, така и за по-лесното им адаптиране и интегриране в детската градина и училището.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияФлашмоб и сини балони в небето над Шумен за Световния ден на диабета (снимки и видео)
Следваща статия„Свидетели на Йехова“ vs Общината: Сектата спечели битката

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here