дом Общество РИОСВ отчете: 111 проверки за месец април и санкции в размер на...

РИОСВ отчете: 111 проверки за месец април и санкции в размер на 4 609 лв.

0
ДЯЛ

Експерти на РИОСВ Шумен са наложили санкции в размер на 4 609 лв., за месец април. За същия период са извършени 111 проверки, от тях 108 са на обекти. Плановите проверки са били 68, а извънредните 43.
Постъпили са 14 сигнала, от тях 5 са за намерени бедстващи птици от вида Бял щъркел със счупени криле. Птиците са изпратени за лечение и отглеждане в Спасителния център за диви животни „Зелени Балкани” в Стара Загора.
Проверени са 13 фирми, извършващи дейност с отпадъци, относно спазването на изискванията в издадените им документи по чл. 35 от Закона за управление на отпадъците (ЗУО). При проверките се установи, че се спазват законовите изисквания и условията в разрешителните им документи.
Събраните суми от РИОСВ – Шумен са 4609,84 лв., от текущи месечни санкции – 3859,84 лв. Сумите по наложени имуществени санкции и глоби са 750 лв. 3087,85 лв. са разпределени и преведени на съответните общини, на чиято територия се намират санкционираните обекти.
Директорът на РИОСВ – Шумен е издал наказателно постановление за 10 000 лв., имуществена санкция на „Тракия глас България“ ЕАД за допуснато нарушение в изискванията, определени в комплексното разрешително на дружеството.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОперация TISPOL: Поверяват товарните автомобили и автобусите
Следваща статия36-годишният Велико е привлечен като обвиняем в предумишлено убийство