дом Здраве РЗИ: 87 проверки за 1 седмица, шестима с актове за липса на...

РЗИ: 87 проверки за 1 седмица, шестима с актове за липса на маски

0
ДЯЛ

Инспектори от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Шумен са извършили през изминалата седмица 87 проверки в различни видове обществени обекти на територията на област Шумен за спазване на противоепидемичните мерки.
Обектите, които са били проверени съвместно със служители на ОД МВР – Шумен са: юридически лица – 41; лечебни заведения/медицински центрове – 19; питейни заведения – 8; физически лица – 4; училища – 3; транспортни средства – 2; други обучителни институции и организации – 1; заведения за бързо обслужване – 1; ресторанти – 1; кафе-сладкарници – 1; други обекти – 6.
При извършените проверки се констатира, че работодателите са организирали провеждането на противоепидемични мерки в работните помещения – осигурени са дезифектанти, разрешени от Министерство на здравеопазването, инструктаж за правилна хигиена; недопускане до работните помещения на лица с прояви на остри респираторни болести; поставени са информационни табели за задължението за спазване на физическа дистанция и носенето на защитни маски на лицето при посещението на съответния обект.
За изминалата седмица проверките на територията на област Шумен за спазване на задължителна карантина от 14 дни са общо – 47, при които не са констатирани нарушения.
Връчени са 75 броя предписания на лица, положителни на COVID-19 и на лица, контактни на положителни на COVID-19 за 14-дневна домашна карантина.
От РЗИ – Шумен се проследяват 88 лица без общопрактикуващ лекар.
За констатирани нарушения през периода 24-30 август са съставени 6 акта за установяване на административно нарушение на физически лица – клиенти в закрити обществени места и пътник в обществен транспорт за неспазване на разпорежданията на министъра на здравеопазването за поставяне на защитни маски за лице за еднократна или многократна употреба и/или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.).
Регионална здравна инспекция – Шумен напомня, че предвид усложняването на епидемичната обстановка, с Решение на Областния кризисен щаб и със Заповед на Директора на РЗИ – Шумен са въведени допълнителни противоепидемични мерки за задължително носене на предпазна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата на територията на пазари, в т.ч. „битаци“ за област Шумен. Противоепидемичните мерки са с цел осигуряване и запазване живота и здравето на населението и са в сила от 29 август до 30 септември.
РЗИ – Шумен апелира за спазване на противоепидемичните мерки и информира, че продължават засилените проверки на обектите в област Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСептември започва с много слънце и опасни горещини
Следваща статияСимеоновден е, не се изнася нищо от дома и не се дават заеми

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here