дом Здраве РЗИ-Шумен вече разполага с хладилник за съхранение на ваксини

РЗИ-Шумен вече разполага с хладилник за съхранение на ваксини

0
ДЯЛ
Снимка: РЗИ-Шумен

В РЗИ-Шумен вече е доставен фризер, в който ще се съхраняват ваксините, изискващи температурен режим от минус 70 градуса. Това съобщиха от здравната инспекция.
Към днешна дата са ваксинирани 1041 души от Шуменска област, от които 383 са получили и втора доза. Всички те са вакснинирани с препарата на „Pfizer/BioNtech“. През изминалата седмица в областта са поставени ваксини на общо 222 души – на 98 души първа доза и на 124 души – втора.
Днес в РЗИ-Шумен ще пристигнат още 516 дози от ваксината. Те ще бъдат поставени на медици и здравни служители /предимно като втора доза/, на педагогически и непедагогически персонал, а от днес стартира и кампанията сред лица от социалните домове в областта. До края на седмицата с 257 дози ще бъдат ваксинирани 257 души /потребители и персонал/ от домовете за стари хора в Шумен, Нови пазар и село Друмево, домовете за възрастни с умствена изостаналост в Лозево и в Черни връх.
Бройки от ваксината на „Астра Зенека“ в Шуменско не са пристигали.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПиян жител на Върбица шофира камион в Омуртажко
Следваща статия225 нарушения на скоростта в Шуменско през уикенда

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here