дом Други РЗИ: Скок на варицелата в Шуменско

РЗИ: Скок на варицелата в Шуменско

0
ДЯЛ

През изминалата седмица са регистрирани общо 115 случая на остри заразни заболявания срещу 118 случая за предходната седмица, съобщават от Регионалната здравна инспекция. От тях 76 са случаите на остри респираторни заболявания (ОРЗ) и грип срещу 97 за предходната седмица.
Регистрираните случаи са, както следва:
Ентероколити – 4 случая срещу 10 случая за предходната седмица. 3 случая са в Шумен и 1 – в село Друмево.
Варицела – 27 случая срещу 15 случая за предходната седмица. 16 случаи в Шумен, 6 случая в Нови пазари и по 1 случай в селата Капитан Петко, Близнаци, Буйновица, Правенци и Стоян Михайловски.
Скарлатина – 2 случая срещу 4 случая за предходната седмица в Шумен.
Лаймска борелиоза – 2 случая срещу 1 случай за предходната седмица. 1 случай в Шумен и село Ясенково.
Ротавирусен гастроентерит – 5 случая срещу 2 случая за предходната седмица. 2 случая в Шумен и Нови Пазар и по 1 случай в селата Габрица и Вехтово.
Ухапаните от куче са 3 случая срещу 1 случай за предходната седмица.
Няма регистрирани случаи на инфекции с множествен механизъм, невроинфекции и сексуално предавани инфекции и паразитори.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОсвещават болничния параклис на Игнажден
Следваща статияДа помогнем всички: Благотворителен концерт в подкрепа на Борко

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here