дом Общество Решено: Без такси в детските градини в община Венец

Решено: Без такси в детските градини в община Венец

0
ДЯЛ

Решение на Общинския съвет във Венец облекчава семейния бюджет на родители, чиито деца посещават детски градини. Без нито един „въздържал се“ и „против“ съветниците гласуваха премахването на таксите в детските заведения. И тази практика да продължи и занапред.
Разходите за храна на децата и престоя им се покриват изцяло от перо „Местни приходи“ в общинския бюджет, съобщиха съветници.
„Мотивът в решението на Общинския съвет има ясна цел – да повиши посещаемостта на децата . Това е и социална мярка, тъй като финансови проблеми в някои семейства са пречка децата да посещават заведенията. Така осигуряваме равен достъп до качествено образование, без оглед на финансовите възможности на родителите в нашата община“, заяви за 24shumen.com кметът на Община Венец Нехрибан Ахмедова. Тя изрази задоволство от единодушното гласуване на съветниците.
„Няма как да не сме доволни. Това е добро отношение на Общината към малките, но и определено с мисъл към хората с финансови затруднения“, споделиха майки.
В синхрон с хуманния жест общинското ръководство полага грижи за подобряването на сградния фонд на детските градини във Венец и селата.
Модернизирана и обновена с всички екстри със средства от Националния екофонд е една от най-големите детски градини в село Ясенково.
В общинския център е санирана детска градина „Щастливо детство“.
Отоплението е на пелети, изградена е и соларна инсталация, сподели кметът.
В програмата на Общината е включена и детската градина в с. Борци. Тук предстои основен ремонт и цялостна подмяна на отоплителната инсталация. Финансирането е по Програма „Красива България“ в размер на 166 хиляди лева. 51% е общинското съфинансиране.
Снимка: Община Венец
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри съседите: Арестуваха пиян мъж, размахвал … пистолет в центъра на Разград
Следваща статияШумен приема финалния турнир по баскетбол за юноши

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here