дом Култура Рестарт на пиесата“Михал Мишкоед“ за 165 години театър в Шумен

Рестарт на пиесата“Михал Мишкоед“ за 165 години театър в Шумен

0
ДЯЛ

С поредица от събития ДКТ „Васил Друмев“ ще отбележи тази година 165 години театър в Шумен, 165 години театър в България. Един от акцентите е премиера на комедията „Михал Мишкоед“ от Сава Доброплодни, която ще бъде на 16 август.

„Началото на спектакъла „Михал Мишкоед“ от Сава Доброплодни поставихме днес на знаково място с любезното съдействие на Народно читалище „Добри Войников“, съобщават от театъра. Драматургичният вариант е на Кольо Карагеоргиев, постановката на Съби Събев, сценичната среда – на Димитър Димитров. В ролята на Михал ще видим популярния от театъра и киното актьор Ники Станоев, като ще му партнират актьорите от трупата на шуменския театър Веселин Бърборков, Стефани Лечева, Валери Зарков, Радостина Велкова, Александра Михайлова, Стефан Мараджиев, Пламен Иванов, Вилиана Димитрова и Катрин Лалова.
Днес всички се докоснахме до оригиналната книга, отпечатана с „голяма сума от 75 български спомоществователи“ /Къна Бойчева/ и зорко съхранявана в библиотеката на НЧ „Добри Войников“- Шумен.
Предизвикателството е за целия екип на театъра, тъй като пиесата тогава е имала огромен успех, споделиха режисьора Съби Събев и актьорите, които ще се превъплътят в действащите лица от пиесата.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДеца от Каспичан гостуваха на полицейския питомник
Следваща статияМнението на гражданите за проекта за План за интегрирано развитие търсят от Община Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here