дом Общество Река Поройна потече кафява, екоинспекторите търсят източника на замърсяване

Река Поройна потече кафява, екоинспекторите търсят източника на замърсяване

0
ДЯЛ

Сигнал, получен от Спешен телефон 112 за оцветяване на водите на река Поройна в участъка на моста при бензиностанция ОМВ и хипермаркет Била, провериха експерти от РИОСВ, Басейнова дирекция „Черноморски район“ (БДЧР) и Регионалната лаборатория към ИАОС, незабавно след подаването му вечерта на 30 април. При съвместната проверка от огледа било установено оцветяване на водите в светлокафяв цвят.
Взети са две еднократни проби от повърхностните води на реката на моста при ОМВ и на моста при Оборище след закрит участък. Те са по заявка на БДЧР. Взета е и една еднократна проба от отпадъчни води от колектор за дъждовни води, зауствани към водния обект по заявка на РИОСВ.
Установеното моментно състояние на активна реакция от взетите водни проби по заявка на БДЧР от моста при ОМВ е над нормите за активна реакция на повърхностни води – реки и дерета. Експертите са констатирали специфична миризма на отпадъчни води.
След получаване на резултатите ще бъде извършен анализ на възможен източник на замърсяването, който към момента не е установен.
От РИОСВ припомнят, че в началото на февруари експертите извършиха съвместна проверка по сигнал за същия воден обект, при която беше установено биогенно замърсяване, без установен източник.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШофьор подкара нерегистриран автомобил към Лозево
Следваща статияКНСБ Шумен: Трудът е в основата на човешкото достойнство! Честит 1 май!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here