дом Общество Река Поройна потече в оранжево-червен цвят, търси се източникът на замърсяването

Река Поройна потече в оранжево-червен цвят, търси се източникът на замърсяването

0
ДЯЛ

Сигнал от граждани за оцветяване на водите на река Поройна до бензиностанция Шел в оранжево-червен цвят провериха експерти от РИОСВ, Басейнова дирекция „Черноморски район“ (БДЧР) и Регионалната лаборатория към ИАОС незабавно след подаването му. При огледа на реката при моста на пл. Оборище, моста при НОИ и моста при бензиностанция Шел на Кооперативния пазар не беше констатирано видимо замърсяване. В района на Кашкаваления цех в града беше установено бледо оцветяване в оранжево – червен цвят.
При проверката бяха взети две водни проби от повърхностните води на реката, които ще бъдат анализирани в акредитирана Регионална лаборатория – Шумен.
След получаване на резултатите ще бъде извършен анализ на възможен източник на замърсяването, който към момента не е установен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДеца изобретяват докато се забавляват
Следваща статияЗимата се развихри

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here