дом Наблюдател Резил! Разпивахме цял СССР, сега внасяме „мезе” от… Виетнам!

Резил! Разпивахме цял СССР, сега внасяме „мезе” от… Виетнам!

0
ДЯЛ

Пропадаме, може би дори вече сме стигнали дъното. Дано да не копаем по-надълбоко.
Виц: Двама руснаци стоят пред магазин и спорят.
-Да вземем две!-предлага единият.
-Не, нека са три!-контрира вторият. -Предният път не ни стигнаха…
Накрая влизат и тържествено поръчват: Един кашон водка и две кисели краставички!

***
Помните ли бригадите? В Първомай беше базата за мезета за Съветския съюз. Хиляди млади нашенци пазят спомените за тези летни мероприятия по соца. Уникални, незаменими сувенири. Любов, пиене, работа и пълнене на консерви за износ за СССР.
„Това бяха времена чудо. Не изтрезнях цяла смяна”-дума по сантименти бивш бригадир.
„За първи път правих секс в Първомай, на бригадата. Толкова бе вълнуващо, че на следващия ден без да искам сложих жаба в буркана с корнишони. Грабнах я от водата с краставичките и я натъпках. Отнесена и тогавашно влюбена не забелязах. После ОТК-то се забавляваше с производителността ми. Малка жабка в „аквариум” с кисели краставички”-споделя нашенка.
„Руснаците ни връщаха цели самолети с продукция, производство на нашенската младеж, за които това бе една спиртосана ваканция”-пък си спомня даскал.

***
Снабдявахме целия велик Съветски съюз с най-важното продоволствие-кисели краставички за… Всички знаем за какво. Дори, ако не бе планова икономика, ако не бе Варшавския договор, а просто един побългарен американски капитализъм, можеше да обявим промоция „Под всяка седма капачка корнишони-бутилка водка!”.

***
Спомени, спомени… А сега? Пълна разруха, дъното, дори надолу! Родни кисели краставички вече са внос! Внос от… Виетнам?! По наша рецепта, ама от Виетнам!
По-голям срам едва ли има!
Наздраве, с прискърбие!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия14 300 000 лева без ДДС за поддръжка на 575 км пътища в Шуменско
Следваща статияСлънце и температури до 20 градуса днес

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here