дом Общество Расте броят на заявленията за целева помощ на първокласниците

Расте броят на заявленията за целева помощ на първокласниците

0
ДЯЛ

По данни на Дирекция „Социално Подпомагане“ в област Шумен към 7 септември са приети общо 821 заявления за предоставяне на еднократна целева помощ от 250 лева на първокласници. Одобрени са 472 заявления, които касаят 763 деца.
За учебната година 2017/2018 г. за еднократната целева помощ за областта Шумен са били подадени 1 047, а одобрените са на 996 семейства, като броят на децата за която се отнася помощта, е 1 018 броя, съобщиха още от „Социално подпомагане“.
Припомняме, че заявленията за отпускане на помощта се подават по настоящ адрес, след записване на детето в първи клас, за което задължително е необходимо да се представи удостоверение от съответното учебно заведение.
Крайният срок до който Дирекциите „Социално подпомагане“ ще приемат молби-декларации за този вид помощ е 15 октомври 2018 г.
Родителите ще връщат парите, ако детето не постъпи в училище, не е посещавало редовно училище до завършване на първи клас 3 поредни месеца или 6 месеца в рамките на учебната година, освен ако това е било невъзможно поради здравословното му състояние.
За установяване на обстоятелството дирекциите „Социално подпомагане“ извършват проверка в срок два месеца от започването на учебната година.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАло бандитите в атака: За 30 минути над 10 опита за измами в Шумен
Следваща статияШумен отново се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here