дом Общество Разширяват гробищния парк със 7 декара

Разширяват гробищния парк със 7 декара

0
ДЯЛ

Гробищният парк в Шумен да бъде разширен с още 7 декара или с около 700-800 гроба, гласува Икономическата комисия към Общинския съвет на днешното си заседание. Според изчисленията на някои общински съветници, нови 1 200 гроба трябва да бъдат включени в увеличената територия за вечен покой. Защо се налага разширението, е аргументирано в докладна на кмета на Шумен.

На заседанието стана ясно, че шуменската Симфониета не иска да сключи договор за помещението, което ползва. Претенциите на симфониците били да си поемат консумативите, ел.енергия и вода, като всичко бъде описано в отделна фактура. „Трябва да бъде постигнато разбирателство, за да не бъде обречено съществуването на Симфониета“, категоричен бе съветникът от БСП Венцислав Венков.
Пред 24shumen.com заместник-кметът по стопанските дейности Росица Антонова уточни, че симфониците имат претенции по някои клаузи от договора, който им е предложен да сключат. За това има решение на Общинския съвет.
„Редно е след като ползват сградата от много години, нещата да бъдат ясно регламентирани. Предстои конкурс за директор. Кандидатът е един. Надявам се, че ще разберем“, каза още зам.-кметът Антонова.
Снимка: foursquare.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияХванатият с наркооранжерия новопазарчанин Венцислав, остава зад решетки
Следваща статияВ очакване: КЕВР заседава за цената на водата в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here