дом Общество Разрешават брането само на 500 грама липов цвят на ден

Разрешават брането само на 500 грама липов цвят на ден

0
ДЯЛ

Само половин килограм на ден липов цвят е количеството разрешено на физическо лице. Това оповестиха от пресцентъра на РИОСВ-Шумен.
Предпазната мярка се налага с цел опазване на липите в периода на цъфтеж.
РИОСВ – Шумен засилва контрола във връзка с кампанията за бране на липов цвят, чупене на клони и смитането на липов прашец. Изпратени са уведомителни писма до всички кметове на общини в областите Шумен и Търговище да упражнят правомощията си по отношение на опазването на липовите дървета в градските части, както и по пътните артерии, в това число и събирането на прашец с цел търговия. В срок до 8 юни те трябва да предоставят информация за предприетите мерки, а до 3 август да отчетат резултатите от контрола.
През изминалата година по време на кампанията в община Велики Преслав служители на полицията са съставили три акта за нарушения при брането на липа, а в община Каспичан служители на общината също са санкционирали трима нарушители.
Още тази седмица започват проверките на екоинспекторите в билкозаготвителните пунктове в двете области за спазване на разпоредбите на Закона за лечебните растения.
На територията на Шуменска и Търговищка области има регистрирани 146 билкозаготвителни пункта и складови бази.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУдостоиха Бета Хараланова с отличие „Златен век“
Следваща статияШест центъра за забавления ще веселят децата в Шумен на 1 юни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here