дом Общество Разпитват гледачите за влошеното състояние на лъва Любо от зоопарка в Разград

Разпитват гледачите за влошеното състояние на лъва Любо от зоопарка в Разград

0
ДЯЛ

Районна прокуратура Разград назначи ветеринарно-медицинска експертиза, която трябва да установи причината за влошеното състояние на лъва Любо в зоопарка. От заключението на експертите ще се установят и уврежданията на хищника, съобщиха от прокуратурата. Дадени са указания да бъдат разпитани гледачите на животни.
Както вече 24shumen.com писа, разследването бе образувано по чл.325 от НК, който ангажира наказателна отговорност за всеки, проявил жестокост към гръбначно животно, на което причини смърт, тежко или трайно увреждане.

„Състоянието на Любо е тежко и се задълбочава“, алармира по БНР Явор Гечев от фондация „Четири лапи“. Според него, ако не се лекува раната, най-вероятно ще се инфектира и може да се стигне до ампутация на лапата или смърт на животното.
По думите на Гечев този зоокът е истински концлагер, от който всички животни трябва да бъдат изведени. А това зависи единствено от намесата на премиера и Министерството на околната среда и водите.
Именно на базата на сигнала Районната прокуратура образува досъдебното производство за проявена жестокост към лъва.
По данни на фондация „Четири лапи“ 10 лъва на различна възраст са починали през последните години в разградския зоопарк. За две години в спасителния център са настанени 5 големи котки, родени тук.
Двама гледачи се грижат за малкото животни в зоопарка. Тук са настанени четири лами, два благородни елена, виетнамско прасе, големите котки Любо и партньорката му Ева и кокошки – беден животински свят на края на града, непосредствено до величествения и луксозен стадион „Лудогорец“. Според местните близостта допълнително стресира животните и им създава неудобство.
24 shumen.com потърси експерт от Община Шумен, който отговаря за местния зоокът в парк „Кьошковете“. Според него заплатите на гледачите били мизерни , а отговорността – огромна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРИОСВ – Шумен ще награди участниците в конкурса „ЕКО КОЛЕДА“
Следваща статияКатастрофа на бул. „Симеон Велики“ затруднява движението в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here