дом Общество Разнасят по домовете продуктите по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“

Разнасят по домовете продуктите по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“

0
ДЯЛ

Над 420 000 деца и ученици ще получат полагащите им се продукти по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“ в домовете си. Предоставените плодове и млечни продукти ще бъдат с по-висока трайност и потази причина млякото ще се замени със сирене и кашкавал. Това стана ясно след разговор между министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ Васил Грудев, по повод изказването на премиера Бойко Борисов да се намери начин производителите да бъдат подпомогнати при реализацията на продукцията им. Това съобщиха от Министерството на земеделието, храните и горите.
От въвеждане на извънредното положение в страната, (13 март 2020 г.), до момента, количествата по двете схеми, които не са усвоени от децата, ще им бъдат предоставяни поетапно до домовете. От следващата седмица продуктите ще бъдат доставяни в училищата, след което представители на Социалния патронаж към Министерство на труда и социалната политика (МТСП) ще ги предоставят на семействата, чиито деца получават продукти по схемите
По схемата „Училищно мляко“ са одобрени 3 216 училища и детски градини, включващи 420 187 деца и ученици. По схемата „Училищен плод“ са одобрени 3 218 учебни заведения, в които са обхванати 417 455 деца и ученици.
Приетата мярка ще важи за целия период на въведеното извънредно положение, като след това доставките ще се извършват за изминалата седмица.Количествата продукти, полагащи се на деца и ученици след 13 април, ще бъдат предоставяни на седмична база.
Снимка: pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПод карантина е министърът на икономиката
Следваща статияОтпускат до 4 500 лева безлихвен кредит на „уволнени“ от пандемията

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here