дом Криминале Разкрити са авторите на кражбата на катализатор

Разкрити са авторите на кражбата на катализатор

0
ДЯЛ
Архив Снимка: ОД на МВР-Шумен

Криминалисти от Областната дирекция на МВР в Шумен установиха и задържаха извършители на кражба на катализатор от лек автомобил в града, съобщиха от ведомството.
Сигнал за кражбата е получен от 53-годишен мъж от Шумен. По негови данни тя е станала за времето от 9.00 до 17.30 часа на 2 юни от обособен паркинг до предприятие на ул. „Тракийска” в Индустриална зона в града. Предприети са незабавни действия за установяване на извършителя. При огледа е получена информация от граждани за автомобил с мъже със съмнително поведение. Съобщен е част от регистрационния номер на колата, с която те са се придвижвали. При справка автомобилът е уставен и е потърсено съдействие от съседните областни дирекции. Служители на ОД на МВР-Русе засекли автомобила в града и го спрели за проверка. В РУ-Шумен са конвоирани и задържани 53-годишен мъж от Варна и 43-годишен от село Баново, общ. Суворово.
При процесуално-следствени действия под ръководството на прокурор от Районната прокуратура в Шумен са иззети множество инструменти. Част от генерацията за отвеждане на изгорели газове е открита изхвърлена край Шумен. Изяснява се съпричастността им и към други кражби.
По време на личен обиск в 43-годишния мъж от с. Баново е намерено сгънато фолио с около 1 грам кафеникав прах, което по негови данни е хероин. Прахът е иззет, предстои да бъде изследван лабораторно. Мъжът е криминално проявен с кражби, хулиганство, грабеж с нанасяне на телесна повреда, употреба на наркотици, управление на автомобил след употреба на наркотици и управление на МПС в срок на лишаване по административен ред. 53-годишният мъж от Варна също е криминално проявен. Известен е на полицията с изнудване с телесни повреди, склоняване към проституция, шофиране след употреба на алкохол, самоуправство. Взета му е мярка „Подписка”, а 43-годишният с постановление на прокурор е с мярка задържане за срок до 72 часа.
Работата по документиране на престъплението продължава.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРетро рали „Златни пясъци” ще премине през Шумен
Следваща статияИззеха над 15 килограма тютюн без бандерол

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here