дом Общество Разкриват 120 работни места в областта по Регионалната програма за заетост

Разкриват 120 работни места в областта по Регионалната програма за заетост

0
ДЯЛ
24shumen.com

Регионалната програма за заетост в област Шумен през 2021 г. беше одобрена от Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие в област Шумен. Програмата беше приета в неприсъствено заседание чрез писмена процедура на базата на получените предложения от Областна и общинските администрации.
Регионалната програма предвижда разкриването на общо 120 работни места за период от 6 месеца – 96 работни места на пълен работен ден и 24 работни места на 4-часов работен ден. Предвижда се да бъдат наети безработни лица, които ще извършват почистване и поддръжка на улици, паркове, зали, алеи, както и дребни ремонтни работи. За реализацията й са необходими 530 100 лв., от които 515 160 лв. са осигурени от държавния бюджет, а 14 940 лв. от Областната и общинските администрации.
След оценка на проектните предложения по предварително одобрена методика в общините Шумен, Смядово, Каспичан и Хитрино ще бъдат назначени по 10 безработни лица, по 12 в общините Каолиново и Никола Козлево, по 9 работни места са определени за общините Велики Преслав и Нови пазар. В община Венец ще бъде осигурена временна заетост на 24 души, 11 са местата за община Върбица, а в Областна администрация-Шумен ще бъдат разкрити 3 работни места.
Днес Регионалната програма за заетост в област Шумен през 2021 година ще бъде изпратена в Министерството на труда и социалната политика. Планирното начало на Регионалната програма за заетост за 2021 година е 25 май.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПиян шуменец зад волана изтрезня в ареста в Търговище
Следваща статияОхранители от „ЩИТ-3“ осуетиха кражба на скъпи елементи от помпена станция

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here