дом Общество Раздори в левицата в Шумен, извадиха от ръководството „хората за промяна“

Раздори в левицата в Шумен, извадиха от ръководството „хората за промяна“

0
ДЯЛ

Словесни атаки, остър сблъсък на мнения, напрежение и агресия белязаха проведената извънредна общинска конференция на БСП в Шумен, научи 24shumen.com. Възрастна социалистка дори се е нахвърлила на по-млада, твърдят нашите партийни източници.
„Приключилият форум е нелегитимен. Решението за провеждането му беше взето на пленум, когато са гласували двама делегати, членове на кухи партийни организации“, това заяви за 24shumen.com бившият общински лидер на организацията Николай Калев. Той бе категоричен, че председателят на партията Корнелия Нинова трябва да бъде уведомена за нередностите.
Калев е възмутен, че сегашното ръководство продължава да налага с порочен стил решения, без да има предварително обсъждане на проблемите.
На въпрос какви са все пак взетите решения отговорът бе – изключиха от общинското ръководство хората, които са за промяна. Така ръководството от 41 члена било намалено на 33-ма. Сменен бил и председателят на Контролната комисия.
Други наказания за т.н.“превратаджии“ в БСП не били обсъждани и приложени. Освен това, че бившият кмет Красимир Костов вече бе изваден от състава на Изпълнителното бюро.
Социалистите за промяна, по думите на Калев, ще работят за провеждането на нова конференция през юни. Но условието било едно – отчети и избори в основните партийни организации и клубове по интереси.
Според екс лидера на социалистите в Шумен, промяната била повече от наложителна. И ако по някакви причини тя не се извърши, това ще означава, че шуменската партийна организация не е узряла за нея.
Калев предупреди: „нашите политически опоненти да не бързат да се радват от това, което се случва, това са вътрешни проблеми, на които ще се намери решение“. А на предстоящите местни избори социалистите щели да се явят като единен политически субект и ще работят обединени „до победа“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗапочна 13-ото ретро класик рали „Златни пясъци“ 2018 г.
Следваща статияТяло с прободни рани е намерено в кв.“Гривица“ (обновена)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here